De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Vergelijking met haakjes

Ik ben bezig met wiskunde, ik dacht dat ik de vergelijkingen nog wel zou begrijpen, maar helaas...
Mijn antwoorden komen in de verste verte niet overeen met de antwoorden in het boek.

Zou jij mij stap voor stap uitleggen hoe dit werkt, vooral met die stomme haakjes?

Zoals:
3(4x-6) = 5(-3x+7$\frac{1}{5}$)
1/2(-4x+6)=-4(2x-3)

Deze snap ik wel
9x = 4(5+x)

MS
Leerling mbo - donderdag 3 november 2011

Antwoord

Die haakje staan er om aan te geven dat je wat tussen de haakjes staat moet vermenigvuldigen.

$
\eqalign{
& 3\left( {4x - 6} \right) = 5\left( { - 3x + 7\frac{1}
{5}} \right) \cr
& 12x - 18 = - 15x + 36 \cr
& 27x = 54 \cr
& x = 2 \cr}
$

De andere opgave gaat precies zo. Probeer dat maar 's.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 3 november 2011



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3