To print higher-resolution math symbols, click the
Hi-Res Fonts for Printing button on the jsMath control panel.

jsMath
Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Poolcoordinaten

 Dit is een reactie op vraag 65765 
Dag MBL,
Ik zou schrijven:
r6=(r2sinQcosQ+1)2
Wortel trekken uit beide leden en dan:
r3=r2sinQcosQ+1
r3=1/2r2sin2Q+1
2r3=r2sin2Q+1 Ik kom niet verder om r te schrijven in functie van een gonio-uitdrukking...
Maar hoe werk nu naar de oplossing toe r=1+sin2Q?
Groetjes,
Rik

Rik Le
Iets anders - vrijdag 30 september 2011

Antwoord

Ik antwoordde al dat de oplossing die erbij gegeven wordt, vermoedelijk onjuist is. Als je de grafiek laat tekenen van de (x,y)-vergelijking en daarna van de 'oplossing', dan zie je dat ze verschillend zijn.
Maar je aanpak is correct.

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 1 oktober 2011
 Re: Re: Poolcoordinaten 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics