De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Poolcoordinaten

 Dit is een reactie op vraag 65786 
Dus, MBL, is de vraag hiermede afgehandeld...en kan er met de schrijfwijze in functie van r=Öx2+y2 ,y= rsinQ en x=rcosQ niet verder gewerkt wordt dan met dit resultaat??
Ik vind het eigenlijk wel "dodelijk" als een antwoordregister van een of andere cursus een verkeerde oplossing geeft. Maar iedereen kan zich vergissen natuurlijk !Wij zijn er steeds van overtuigd dat zulks niet kan maar toch gebeurt het en dat werkt misleidend !
Bedankt voor je prettige reactie !
Groetjes,
Rik

Rik Le
Iets anders - zaterdag 1 oktober 2011

Antwoord

Fouten in antwoordboekjes en zelfs in de beste leerboeken horen onuitroeibaar bij het vak, denk ik. Met evidente fouten ben je meestal wel snel verzoend, maar als je bijvoorbeeld na een lange integraalberekening nét niet op het opgegeven antwoord uitkomt, kun je zeer gefrusteerd raken van de twijfel of de fout bij jou of bij 'de ander' zit. De huidige algebrapakketten kunnen je nog wel eens van dienst zijn bij dit soort kwesties, maar zijn toch ook niet zaligmakend. Leuk vak eigenlijk!

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 1 oktober 2011



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics