Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Poolcoordinaten

Geachte mevrouw/meneer

In de herhalingscursus aan de universiteit hebben we geleerd over poolcoördinaten. Op een oefentest kwam volgende vraag: Hoe schrijf je deze vergelijking in poolcoordinaten?
(x2+y2)3=1+x2y2+2xy

ik weet dat ik volgende formules moet gebruiken om deze op te lossen. r= (x2+y2)^1/2, x=r · cos(Q) en y= r·sin(Q)

dus volgens mij wordt dat r6 = 1+r4sin(Q)2cos(Q)2+2r2sin(Q)cos(Q)
\Rightarrow r6=1+r4sin(Q)2cos(Q)2+r2sin(2Q)

maar de oplossing moet zijn r= 1+sin(2Q). Hoe komt men aan die oplossing

Dank bij voorbaat

Koen R
Student universiteit België - zondag 25 september 2011

Antwoord

Ik vrees dat er iets niet klopt in het antwoord.
Als ik de grafieken laat tekenen die bij de (x,y)-vergelijking en de 'oplossing' in poolcoördinaten horen, krijg ik totaal verschillende plaatjes.

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 26 september 2011
 Re: Poolcoordinaten 
 Re: Poolcoordinaten 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics