De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Ingeschreven cirkel in rechthoekige driehoek

 Dit is een reactie op vraag 65391 
Beste,

ik kom er toch niet uit.

U geeft (551-b)2+b2=162409, maar als ik b 1 maak: (551-1)2+12=302501. Dit heb ik door gedaan oplopend, maar ik krijg geen antwoord van 162409
dus (551-a)2+a2=162409

Ik zie dus de definitie niet. Hoe krijg ik a en b?
Moet eerlijk zeggen, dat ik niet goed ben in wiskunde (is ook al 25 jaar geleden), maar ik wil wel graag de oplossing voor de cache van geocaching.

m.vr.gr.

Geo
Iets anders - vrijdag 15 juli 2011

Antwoord

In dat geval geef ik je de oplossing:

$\begin{array}{l}
\left\{ \begin{array}{l}
\frac{{a + b - {\rm{403}}}}{2} = {\rm{74}}\\
{{\rm{a}}^{\rm{2}}} + {b^2} = {403^2}
\end{array} \right.\\
\left\{ \begin{array}{l}
a + b = 551\\
{{\rm{a}}^{\rm{2}}} + {b^2} = {\rm{162}}{\rm{.409}}
\end{array} \right.\\
\left\{ \begin{array}{l}
a = 551 - b\\
{{\rm{a}}^{\rm{2}}} + {b^2} = {\rm{162}}{\rm{.409}}
\end{array} \right.\\
\left\{ \begin{array}{l}
a = 551 - b\\
{\left( {{\rm{551 - b}}} \right)^{\rm{2}}} + {b^2} = {\rm{162}}{\rm{.409}}
\end{array} \right.\\
\left\{ \begin{array}{l}
a = 551 - b\\
{{\rm{b}}^{\rm{2}}} - 1102b + 303.601 + {b^2} = {\rm{162}}{\rm{.409}}
\end{array} \right.\\
\left\{ \begin{array}{l}
a = 551 - b\\
{\rm{2}}{{\rm{b}}^{\rm{2}}} - 1102b + 303.601 = {\rm{162}}{\rm{.409}}
\end{array} \right.\\
\left\{ \begin{array}{l}
a = 551 - b\\
{\rm{2}}{{\rm{b}}^{\rm{2}}} - 1102b + 141.192 = 0
\end{array} \right. \Rightarrow b \approx {\rm{202}}{\rm{,7}} \vee b \approx {\rm{348}}{\rm{,3}}\\
\left\{ \begin{array}{l}
a = {\rm{348}}{\rm{,3}}\\
b \approx {\rm{202}}{\rm{,7}}
\end{array} \right.
\end{array}$

...of andersom...

Veel plezier er mee...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 15 juli 2011



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics