|
|
\require{AMSmath}
Re: Toppen
g'(x) = 2cos(2x) + sin(x) = 2- 2 sin.2..(x) + sin(x) = -2 sin.2..+ sin(x) + 2 Stel sin(x) = y -2y.2..+ y + 2 = 0 y = (-1 + Ö17) :-4 v y = (-1 - Ö17) : -4 Deze laatste voldoet niet. De andere y geeft als oplossing voor x= 4,04 v 5,38 en de 2 twee andere toppen vind ik niet! Wat doe ik fout???
Katrij
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 10 december 2008
Antwoord
g(x)=sin(2x)-cos(x) met Df=[0,2p] g'(x)=2cos(2x)+sin(x) g'(x)=0 voor:
2cos(2x)+sin(x)=0 2(1-2sin2(x))+sin(x)=0 2-4sin2(x)+sin(x)=0 Neem y=sin(x) 2-4y2+y=0 y-0.5930703308 of y0.8430703308 En dat geeft twee oplossingen die wel voldoen... die elk ook weer twee oplossingen geven op het domein, dus in totaal vier oplossingen. ...en dan lukt het vast.
Die ' y0.8430703308' geeft je de 'gezochte' x-waarden.
|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 10 december 2008
|
|
home |
vandaag |
bijzonder |
gastenboek |
statistieken |
wie is wie? |
verhalen |
colofon
©2001-2024 WisFaq - versie 3
|