Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Differentieren van gx

 Dit is een reactie op vraag 56792 
Hazllo Tom,

Het was natuurlijk de bedoeling te vertrekken van y=(3x2)x
en dan is de oplossing wel juist, denk ik..........
Als ik schrijf
y=ln(3x2)x) dan is y' in wat volgt....
lny= ln(ln(3x2)x))
lny= ln(x·ln(3x2)
y'/y= 1/(xln(3x2))·(1·ln(3x2)+x·1/3x2·(6x) gveeft na vereenvouidigen
y'/y=(ln(3x2)+2))/(xln(3x2)
en y'= ((ln(3x2)x)(ln(3x2)+2)))/(xln(3x2)
Is dit nu juist, TOM,
Groeten,
Rik

Rik Le
Ouder - zaterdag 18 oktober 2008

Antwoord

Beste Rik,

Nu ben ik toch even in de war. Je zegt te willen vertrekken van y = (3x2)x maar in je eerste regel (y=...) schrijf je ook al de ln hiervan. Dan komt er bij ln(y) inderdaad een tweede ln, maar als je van y = (3x2)x wil vertrekken, hoeft die daar natuurlijk nog niet te staan...

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 18 oktober 2008
 Re: Re: Re: Differentieren van gx 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics