De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Logaritmische vergelijking

log(2)/log(x)+log(16)/log(2x)=11/6
log(2)/log(x)+log(16)/log(2)+log(x)=11/6
stel log(x)=p
log(2)/p+log(16)/(log(2)+p)=11/6
1/p(log(2)+log(16)/(log(2)/p)+1=11/6 ???
Kan iemand mij uit de nood helpen ?
Alvast bedankt. vriendelijk groet.

oresti
3de graad ASO - zaterdag 12 april 2008

Antwoord

Beste Orestis,

Vertek van je voorlaatste regel: log(2)/p+log(16)/(log(2)+p) = 11/6.
Zet het linkerlid op één breuk en vermenigvuldig dan beide leden met de noemer hiervan. Werk uit en je herkent een kwadratische vergelijking in p.

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 12 april 2008
 Re: Logaritmische vergelijking 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3