Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Cyclometrische vgln (1) oef 142

 Dit is een reactie op vraag 54299 
srry het lukt nog niet
als ik 1) doe dan kom ik uit 1 = 0 dus dat kan zeker niet:(
2 ook nie maar moet eerst 1 vinden om 2 te kunnen vinden denk ik
groetjes

yann
3de graad ASO - zaterdag 9 februari 2008

Antwoord

1) We nemen de tangens van beide leden dus:

tan[Bgtan(1/(x2+x+1))]= 1/(x2+x+1)
dus moet
tan[Bgtan(1/x)-Bgtan(1/(x+1))]=1/(x2+x+1)
We onderzoeken dit:
(somformule tangens)
tan[Bgtan(1/x)-Bgtan(1/(x+1))]=
[1/x - 1/(x+1)]/[1+ 1/x*1/(x+1)]=
[1/(x2+x)]/[(x2+x+1)/(x2+x)]=1/(x2+x+1)

De tweede moet normaal ook lukken als je dit hebt bewezen.
Hint: Denk eraan dat je Bgtan(1/3) kan schrijven als
Bgtan[1/(12+1+1)] en dus ook als Bgtan(1/1)-Bgtan[1/(1+1)]
(bewezen in oef 1)

Lukt het hiermee?

Kevin
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 10 februari 2008
 Re: Re: Cyclometrische vgln (1) oef 142 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics