Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Examensom snap er niks van

Hallo ik heb een vraagje.. deze vraag komt uit de examenbundel maar ik snap het alsnog niet met de uitwerkingen erbij
er staat: de functie cosx . cos(1/3p-x)
De afgeleide van deze functie is sin(1/3p-x) toon dit aan..
ze doen het in de examenbundel met de kettingregel maar kan het niet op een andere manier? ik hoop dat iemand mij dit kan uitleggen.. alvast bedankt

marlij
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 10 mei 2007

Antwoord

Hallo Marlijn,

De kettingregel hoort wel bij de examenstof.Het is dus niet zo vreemd dat je die af en toe ook moet kunnen toepassen.

In deze opdracht heb je voor [cos(1/3p-x)]' de kettingregel nodig.

[cos(1/3p-x)]'=-sin(1/3p-x).[1/3p-x]'
=-sin(1/3p-x).-1 = sin(1/3p-x)

Nu moet je nog met behulp van de productregel de afgeleide van
cos(x).cos(1/3p-x) bepalen.

Als f(x)=g(x).h(x) dan is f'(x)=g'(x).h(x) + g(x).h'(x)

wl
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 10 mei 2007



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics