De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Eenparige beweging

De opgave in Getal en Ruimte luidt: De families Snel en Van Houten gaan ook dit jaar weer naar Montpellier in Zuid-Frankrijk. Vanuit hun woonplaats is dat een afstand van 1440 km. Uit ervaring weten ze dat de gemiddelde snelheid van de familie Snel 10 km/uur hoger ligt dan die van de Van Houtens. Bij aankomst blijkt dat de familie Van Houten er 2 uur langer over heeft gedaan dan de familie Snel. Wat waren hun gemiddelde snelheden?
Het antwoordenboekje geeft aan: 80 km/uur en 90 km/uur. Hoe kun je genoemde antwoorden berekenen?

Robert
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 28 november 2006

Antwoord

v1 = 10 + v2 (A)

t1 = t2 - 2
1440/v1 = 1440/v2 - 2 (B)

(A) en (B) geven je twee vergelijkingen waar je v1 en v2 uit kan oplossen.


Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 28 november 2006
 Re: Eenparige beweging  



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3