De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

De lengte van een parameterkromme

Ik heb een vraag over parameterkrommes. Wanneer we x(t)=0,5tsin(t)en y(t)=0,5tcos(t) met 0$<$t$<$2$\pi$ is het dan mogelijk om algebraïsche de lengte van deze parameterkromme te berekenen? En zo ja, hoe dan?

Danny

Danny
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 14 november 2006

Antwoord

Beste Danny,

Je kan hiervoor de volgende formule gebruiken:

l = $\int{}$(0$\to$2$\pi$) √(x'(t)2+y'(t)2) dt

Hierbij stelt het accent de afgeleide naar t voor.

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 14 november 2006



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3