|
|
\require{AMSmath}
Prooi roofdier model --> evenwichtswaarde berekenen
hello, ik ben met een nieuw hoofdstuk begonnen genaamd prooi-roofdier modellen en daarin word gevraagt naar een evenwichts waarde.. dit zijn de gegevens: Pt=Pt-1+DP met DP=(0.25-0.0015Rt-1)Pt-1 Rt=Rt-1+DR met DR=(-0.03+0.00004Pt-1)Rt-1 met P0= 1000 en R0= 150 dan staat er in de evenwichtssituatie is DP=0 en DR=0 ofwel (0.25-0.0015R)P=0 ( met boven de R en P een streepje) en (-0.03+0.00004P)R=0 ( met boven de R en P een streepje wat voor evenwichtssituatie staat) de vraag is nu bereken de evenwichtswaarden P en R en de tweede vraag is onderzoek hoe de populaties zich ontwikkelen als je de beginpopulaties gelijk kiest aan P en R kan iemand mij helpen ik kom er totaal niet uit.. alvast bedankt
jon
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 1 oktober 2006
Antwoord
Evenwicht betekent hier dat P(t) en R(t) niet veranderen... dus: 0.25 - 0.0015·r = 0 geeft r=500/3 -0.03 + 0.00004·p = 0 geeft p=750 ..is dat niet alles?
|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 1 oktober 2006
|
|
home |
vandaag |
bijzonder |
gastenboek |
statistieken |
wie is wie? |
verhalen |
colofon
©2001-2024 WisFaq - versie 3
|