De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Een afstand berekenen

 Dit is een reactie op vraag 43561 
Bedankt voor de uitleg, ik probeer het te begrijpen, maar zit nog met die PT2 in mijn maag...

Voor AB2 kom ik idd op 36 uit, waarvan de wortel genomen natuurlijk 6 is, en tevens de zijde AB van het grondvlak ABCD.

Alleen kunt u ook die PT2 en PC2 invullen aub, dan snap ik allicht hoe het zit, want nu stuit ik echt op rare uitkomsten voor deze lijnstukken.

Alvast bedankt! MVG, Willem

Willem
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 8 februari 2006

Antwoord

|AB| = de vierkantswortel uit de gegeven formule.
We stellen hier nu de kwadraten van de afstanden aan elkaar gelijk, zodat we niet moeten werken met deze vierkantswortels.

co(T)=(0,0,8); co(P)=(x,3,0); co(C)=(3,-3,0)

Dan is
|PT|2 = (0-x)2 + (0-3)2 + (8-0)2 = x2 + 9 + 64 = x2 + 73
|PC|2 = (3-x)2 + (-3-3)2 + (0-0)2 = 9 - 6x + x2 + 36 = x2 -6x + 45

Uit x2 + 73 = x2 -6x + 45 volgt 6x = -28 en x = -14/3

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 8 februari 2006



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3