De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Goniometrische functies herleiden

Kunnen jullie mij alsjeblieft helpen? :)

Herleid:

2 + cos2x - 2cos2x

vivian
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 31 januari 2006

Antwoord

Beste Vivian,

Bedoel je misschien vereenvoudigen? Anders, herleiden naar wat? Gebruik de formule voor de dubbele hoek van een cosinus. Er zijn verschillende "versies" van, als je de juiste kiest kan je mooi vereenvoudigen.

cos(2x) = cos2-sin2x = 2cos2x-1 = 1-2sin2x

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 31 januari 2006
 Re: Goniometrische functies herleiden 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3