De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Goniometrische functies herleiden

 Dit is een reactie op vraag 43394 
Hallo Tom, hartstikke bedankt joh!

Hij wordt nu dus zo:

2 + cos2x - 2cos2x = 2 + cos2x - sin2x - 2cos2x =

2 - cos2x - sin2x = 1

groetes!
en nogmaals bedankt voor de mega-snelle reactie

vivian
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 31 januari 2006

Antwoord

Beste Vivian,

Dat is correct maar het kan nog eenvoudiger. Dat had direct gekund als je de tweede vorm had genomen voor cos(2x) in plaats van de eerste, maar je zou nu ook een min-teken kunnen buitenbrengen en gebruiken dat cos2x + sin2x = 1.

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 31 januari 2006



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3