De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Wat klopt er niet?

 Dit is een reactie op vraag 42722 
Er wordt voor F(3) de waarde 3 genomen... Dit klopt toch echt niet... F(3) is 2 en daarom snap ik het bewijs ook niet...

Klaas-
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 9 januari 2006

Antwoord

Je hebt helemaal gelijk :-) Ik heb me vergist van in het begin. Ik zal het aanpassen. De twee gevallen uit de eerste vraag moeten omgewisseld worden. Het gaat allemaal om welke getallen je als F(1) en F(2) neemt.
Het moet dus zijn:
We nemen de situatie: F(1)=0 en F(2)=1
Te bewijzen:
F(1)• F(2)+ F(2)• F(3)+ ... + F(2n)• F(2n+1) = F(2n+1)2 startwaarde n=1
Dus F(1)• F(2)+ F(2)• F(3) = 0*1+1*1=12=F(3)2 en de rest van het bewijs blijft gewoon geldig. Hopelijk staan er nu geen fouten meer in ;-)

Koen

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 9 januari 2006



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3