De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Exponentiële verbanden

Een hengelsportvereniging zet op 1 jan. 2006, 10000 snoekbaarzen uit in het Vismeer. Door bevissing door aalscholvers en hengelsporters groeit de populatie maar langzaam: slechts 8% per jaar.

a) wat is de groeifactor? Geef een formule voor de vispopulatie P als functie van t, het aantal jaren (2006=0)

b) Na hoeveel jaar is het aantal snoekbaarzen gegroeid tot 15000 ?

alvast bedankt en hoop zo spoedig mogelijk op het antwoord

Cornel
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 21 juni 2005

Antwoord

a) 8% erbij is vermenigvuldigen met 1,08 (dat is de groeifactor)
Aantal (in jaar t) = 10000·1,08t
b) dan moet 1,08t1,5 ofwel t log 1,5/log 1,08 = 5,27

Met vriendelijke groet
JaDeX

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 21 juni 2005
 Re: Exponentiële verbanden 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3