De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Exponentiële verbanden

 Dit is een reactie op vraag 39461 
Bedankt voor het antwoord.

Ik begin het te begrijpen alleen wat is die 1,5 en log???
Alvast bedankt
Cornelis Lemstra

Cornel
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 21 juni 2005

Antwoord

Okay daar was ik al een beetje bang voor......
Je moet van 10000 naar 15000, dat is een groeifactor van 15000/10000 = 1,5
De groeifactor in de formule bij a. is 1,08t en dat moet dus gelijk worden aan 1,5.
Wanneer je logaritmen hebt gehad kun je de vergelijking 1,08t = 1,5 daarmee oplossen.
Als je dat niet hebt gehad kun je ook met een grafische rekenmachine oplossen wanneer 1,08x=1,5 ofwel 1,08x-1,5 = 0
Gebruik dus (bij TI83) Y=1,08x-1,5 en zoek de nulwaarde met de Zero functie. Levert op x=5,27.

Met vriendelijke groet
JaDeX

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 21 juni 2005
Re: Re: Exponentiële verbanden



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3