De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Opstellen van een tweedegraadsvergelijking

ik weet dat ax2 + bx + c = y
ik heb de punten A(2;0.3) en B(5;5.1)

ik weet dat ik een stelsel moet samenstellen.
maar hiervoor is het wel zo handig dat ik c weet en ik weet niet hoe dat ik deze uit de gegevens kan halen.

als ik c weet kan ik weer verder.

dit heb ik al van het stelsel, het enige wat ik nog niet heb is de c waarde

met vriendelijke groet Nick
ax2 + bx + c = y door A(2;0.3) - 4a + 2b + c = 0.3
ax2 + bx + c = y door B(5;5.1) - 25a + 5b + c = 5.1

Nick E
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 24 april 2005

Antwoord

Zoals je zelf aangeeft, zijn twee punten onvoldoende om alle drie parameters ondubbelzinnig te bepalen. Misschien is er nog een derde punt gegeven, of een speciale eigenschap (bv ivm de top) ?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 24 april 2005
 Re: Opstellen van een tweedegraadsvergelijking 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3