|
|
\require{AMSmath}
Re: Opstellen van een tweedegraadsvergelijking
de vraag die ik stelde was: ik weet dat ax2 + bx + c = y ik heb de punten A(2;0.3) en B(5;5.1) ik weet dat ik een stelsel moet samenstellen. maar hiervoor is het wel zo handig dat ik c weet en ik weet niet hoe dat ik deze uit de gegevens kan halen. als ik c weet kan ik weer verder. dit heb ik al van het stelsel, het enige wat ik nog niet heb is de c waarde met vriendelijke groet Nick ax2 + bx + c = y door A(2;0.3) - 4a + 2b + c = 0.3 ax2 + bx + c = y door B(5;5.1) - 25a + 5b + c = 5.1 uw antwoord was: Zoals je zelf aangeeft, zijn twee punten onvoldoende om alle drie parameters ondubbelzinnig te bepalen. Misschien is er nog een derde punt gegeven, of een speciale eigenschap (bv ivm de top) ? ik heb nog een derde punt kunnen vinden in de opdracht, deze is C(9;6.75) met vriendelijke groet Nick
Nick E
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 24 april 2005
Antwoord
Dat derde punt geeft een derde vergelijking en een stelsel van drie lineaire vergelijkingen in drie onbekenden geeft in principe geen problemen. Oplossen maar!
|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 24 april 2005
|
|
home |
vandaag |
bijzonder |
gastenboek |
statistieken |
wie is wie? |
verhalen |
colofon
©2001-2024 WisFaq - versie 3
|