De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Limiet gulden snede

Wanneer ik de formule f(n+1)=f(n)+f(n-1) aan beide kanten deel door f(n), voldoet de limiet dan aan de vierkantsvergelijking x2-x-1=0? De limietwaarde moet dan toch uitkomen op het getal phi?

Gill
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 11 januari 2005

Antwoord

Beste Gill,

Het verband tussen Fibonacci en de gulde snede is:
Limiet (voor n ® ¥) van f(n+1)/f(n) = j
Dit is de verhouding van twee opeenvolgende Fibonacci-getallen.

Om er de vierkantsvergelijking terug in te zien kan je even een kijkje nemen op onderstaande link.

mvg,
Tom

Zie Wisfaq: Fibonacci & de gulde snede

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 11 januari 2005



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3