De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Merkwaardige producten

Ik weet hoe je (x2+2x)2 uitwerkt
Maar hoe werk je (x2+2x+10)2 uit?

Dimitr
Student Hoger Onderwijs België - zondag 9 januari 2005

Antwoord

Je weet:
(a+b)2=a2+2ab+b2 (1)
Bij (x2+2x)2 geldt:
a=x2
b=2x
...invullen in (1), beetje korter opschrijven en je bent er!

Bij de tweede neem je dit:
a=x2
b=2x+10
..invullen in (1), haakjes wegwerken, nog een keer toepassen, korter opschrijven en je zou er moeten komen...
Dus: (x2)2+2·x2·(2x+10)+(2x+10)2
Gebruik dan hetzelfde nog een keer voor de laatste term.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 9 januari 2005



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3