|
|
\require{AMSmath}
Re: Vereenvoudigen
Ja... Weet ik. Maar ik zit vastbij: 2cos2a*sina/sin(2*2a moet ik dan de noemer vereenvoudigen tot 4sina*cosa ? Stijn
Stijn
3de graad ASO - zaterdag 20 november 2004
Antwoord
Stijn, in de noemer is 4a de dubbele hoek van 2a dus: sin(4a)=2.sin(2a).cos(2a) Na deze eerste stap bekom je dus = 2cos2a*sina/2.sin2a.cos2a Vereenvoudig door in teller en noemer 2 en cos2a te schrappen. Er blijft = sina/sin2a Nu opnieuw in de noemer de formule van de sinus van de dubbele hoek gebruiken. Deze keer is gewoon 2a het dubbel van a. Nu kan je het wel afwerken, denk ik hé. Frank
|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 20 november 2004
|
|
home |
vandaag |
bijzonder |
gastenboek |
statistieken |
wie is wie? |
verhalen |
colofon
©2001-2024 WisFaq - versie 3
|