De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Extrema bepalen onder nevenvoorwaarde

 Dit is een reactie op vraag 15598 
nee, zo lukt het niet. Kun je het antwoord op mijn vraag uitwerken? Als ik het zie snap ik het wel. De andere sommen lukken namelijk wel.

bedankt

jonas
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 29 oktober 2003

Antwoord

g(t) = f(x(t),y(t)) = 3cos(t) + 4sin(t)
g'(t) = - 3sin(t) + 4cos(t)

g'(t) = 0
® t = bgtg(4/3) of bgtg(4/3)+p
® (x,y) = (3/5,4/5) of (-3/5,-4/5)

De corresponderende functiewaarden vind je zelf wel.

In principe is dat de eenvoudigste oplossing, maar dat vind jij misschien niet, als je niet zo overweg kan met goniometrische functies. In dat geval moet je y maar gelijkstellen aan ±Ö(1-x2) en de hele handel afleiden naar x...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 29 oktober 2003



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3