De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Verdubbelings en halveringsformules

Hoi,
Hier volgt een voorbeeld uit mijn studieboek en ik het niet helemaal volgen:
Gegeven: cos1/2a=1/2
Gevraagd: cos2a
Oplossing: cosa=2cos21/2a-1 en cos2a=2cos2a-1
dit volg ik nog, maar dan:
cos 2a=2(2cos21/2a-1)2-1
=8cos41/2a-8cos21/2a+2-1
=8(1/2)4-8(1/2)2+1=1/2-2+1=-1/2
ik begrijp niet hoe cos 2a=2(2cos21/2a-1)2-1
kunt u mij hiermee op weg helpen?
b.v.d.
Joop

joop
Leerling mbo - zaterdag 25 oktober 2003

Antwoord

Je zegt: "Oplossing: cos(a)=2cos2(a/2)-1 en cos(2a)=2cos2(a)-1"

In de volgende stap wordt de eerste uitdrukking voor cos(a) gesubstitueerd in de uitdrukking voor cos(2a), meer is er niet aan. Snap je?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 25 oktober 2003



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3