De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Sinusregel

Hallo, in een scherphoekige driehoek ABC met hoogtelijn CD moet ik de verhouding berekenen van sin a : sin b, uitgedrukt in a en b.
Ik weet dat het antwoord is:
sin a : sin b = a : b

Als ik het zelf uitreken loop ik vast op lijnstuk CD:

Sin a=CD/b en sin b=CD/a
sin a : sin b= CD/b : CD/a

Hoe raak ik CD kwijt uit CD/b : CD/a ????
Alvast bedankt.

A.B.
Iets anders - dinsdag 29 april 2003

Antwoord

misschien ken je de regel:
delen door een breuk is gelijk aan vermenigvuldigen met het omgekeerde.
Bijvoorbeeld: delen door 1/2 is gelijk aan vermenigvuldigen met 2/1, ofwel vermenigvuldigen met 2.
Pas dit toe op jouw probleem, dan krijg je:
CD/b : CD/a = CD/b · a/CD = (CD·a)/(CD·b) = a/b
Die laatste stap heeft te maken met de regel: teller en noemer van een breuk mag je door hetzelfde getal delen, in dit geval dus CD.
groet, Anneke

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 29 april 2003



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3