|
|
\require{AMSmath}
Re: Probleem met integreren
ax+b = y Û x = y/a - b/a Û dx = d(y/a - b/a) = Tot aan hier kan ik het volgen. Ik zie alleen niet dat dit gelijk is aan 1/a dy. Hoe kom ik tot deze conclusie? Stefan
stefan
Student hbo - woensdag 4 januari 2006
Antwoord
Beste Stefan, We hadden x = y/a - b/a en we bepalen van beide leden de differentiaal (rechts naar x en links naar de nieuwe veranderlijke y). Van x wordt dat uiteraard gewoon dx, maar bij y/a-b/a wordt dit dy/a = 1/a dy vermits die 1/a als constante factor voor de afgeleide komt, -b/a verdwijnt omdat de afgeleide van een constante 0 is. mvg, Tom

|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 4 januari 2006
|
|
home |
vandaag |
bijzonder |
gastenboek |
statistieken |
wie is wie? |
verhalen |
colofon
©2001-2025 WisFaq - versie 3
|