Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 42650 

Re: Probleem met integreren

ax+b = y Û x = y/a - b/a Û dx = d(y/a - b/a) =

Tot aan hier kan ik het volgen. Ik zie alleen niet dat dit gelijk is aan 1/a dy. Hoe kom ik tot deze conclusie?

Stefan

stefan
Student hbo - woensdag 4 januari 2006

Antwoord

Beste Stefan,

We hadden x = y/a - b/a en we bepalen van beide leden de differentiaal (rechts naar x en links naar de nieuwe veranderlijke y). Van x wordt dat uiteraard gewoon dx, maar bij y/a-b/a wordt dit dy/a = 1/a dy vermits die 1/a als constante factor voor de afgeleide komt, -b/a verdwijnt omdat de afgeleide van een constante 0 is.

mvg,
Tom

td
woensdag 4 januari 2006

 Re: Re: Probleem met integreren 

©2001-2025 WisFaq