\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Re: Differentiaalmeetkunde: vectorvelden

 Dit is een reactie op vraag 97909 
Bedankt voor uw antwoord. Ik begrijp enkel niet waar we in het bewijs gebruiken dat Y(N) niet de nulvector is, is dit nodig voor het bestaan van de oplossingscurve h?

Rafik
Student universiteit - maandag 13 november 2023

Antwoord

Dat is nodig om een oploskromme te krijgen die door de noordpool gaat, dus met $h(0)=N$ en $h(t)\neq N$ als $t\neq0$. Er geldt namelijk $h'(0)=Y(N)$ en als $Y(N)\neq0$ dan is de snelheid op tijdstip $t=0$ ongelijk aan $0$, en is er dus beweging.

kphart
maandag 13 november 2023

©2001-2025 WisFaq