\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Re: Re: gradient

 Dit is een reactie op vraag 86371 
Als ik nu verder de stelling van Lagrange toepasvind ik:

x = 1/a
y = 1/a+b
z = 1/b
x = √-y2+5
y = √ -z2 + 5

maar ik weet niet hoe ik hier verder moet rekenen om effectief kritieke punten te vinden

Lotte
Student universiteit België - maandag 4 juni 2018

Antwoord

Ik zou $x^2+y^2=5$ en $y^2+z^2=5$ laten staan; je ziet dan meteen dat $x^2=z^2$, dus $x=z$ of $x=-z$, en dus $a=b$ of $a=-b$.
Dus $x=z=1/a$ en $y=1/(2a)$, of $x=1/a$, $z=-1/a$ en $y=1/(a-a)$.
Nu die gevallen afzonderlijk bekijken.

kphart
maandag 4 juni 2018

©2001-2025 WisFaq