Re: Intgralen oplossen Dit is een reactie op vraag 57549 Ik zie niet goed hoe je aan het derde komt: integraal van 0 tot 1 van Ö(1+1/4(ex-e-x)2) antw: Deze integrand kun je uitwerken tot : 1/2.(ex + e-x) SP 3de graad ASO - maandag 15 december 2008 Antwoord 1 + 1/4.(ex - e-x)2 = 1 + 1/4.(e2x - 2.ex.e-x + e-2x) = 1/4.4 + 1/4.(e2x - 2 + e-2x) = 1/4.(4 + e2x - 2 + e-2x) = 1/4.(e2x + 2 + e-2x) = 1/4.(e2x + 2.ex.e-x + e-2x) = 1/4.(ex + ex-)2 De vierkantswortel hieruit is: 1/2.(ex + e-x) maandag 15 december 2008 ©2001-2024 WisFaq
Ik zie niet goed hoe je aan het derde komt: integraal van 0 tot 1 van Ö(1+1/4(ex-e-x)2) antw: Deze integrand kun je uitwerken tot : 1/2.(ex + e-x) SP 3de graad ASO - maandag 15 december 2008
SP 3de graad ASO - maandag 15 december 2008
1 + 1/4.(ex - e-x)2 = 1 + 1/4.(e2x - 2.ex.e-x + e-2x) = 1/4.4 + 1/4.(e2x - 2 + e-2x) = 1/4.(4 + e2x - 2 + e-2x) = 1/4.(e2x + 2 + e-2x) = 1/4.(e2x + 2.ex.e-x + e-2x) = 1/4.(ex + ex-)2 De vierkantswortel hieruit is: 1/2.(ex + e-x) maandag 15 december 2008
maandag 15 december 2008