Re: Ik kom niet uit de integraal Dit is een reactie op vraag 57150 volgens mij wordt hij dan als volgt: q(x)= 2w/b (16·s·x4/b4 + 4·t·x2/b2 + u hieruit volgt: q(x)= 32·s·w·x4/b5 + 8·t·w·x2/b3 + 2·w·u·x/b en de primitieve is dan volgens mij: Q(x)= 32·s·w·x5/5·b5 + 8·t·w·x3/3·b3 + 2·w·u·x/b ik weet niet of deze klopt, maar door alles uit te werken is het in ieder geval wel een heel stuk makkelijker geworden, bedankt alvast! Silvio Student hbo - vrijdag 14 november 2008 Antwoord Het valt me nu pas op dat er twee 2x/b staat Maar de winst door 2x/b=y te stellen is miniem. Laten we het toch eens doen als oefening: 2x/b = y (2/b)dx = dy = Ú (2w/b)(s (2x/b)^4 + t (2x/b)^2 + u) dx = Ú (2w/b)(s y^4 + t y^2 + u) (b/2) dy = w(sy^5/5 + ty^3/3 + uy) + C = w(s(2x/b)^5/5 + t(2x/b)^3/3 + u(2x/b)) + C helemaal in overeenstemming met wat je hierboven had gevonden. vrijdag 14 november 2008 Re: Re: Ik kom niet uit de integraal ©2001-2025 WisFaq
volgens mij wordt hij dan als volgt: q(x)= 2w/b (16·s·x4/b4 + 4·t·x2/b2 + u hieruit volgt: q(x)= 32·s·w·x4/b5 + 8·t·w·x2/b3 + 2·w·u·x/b en de primitieve is dan volgens mij: Q(x)= 32·s·w·x5/5·b5 + 8·t·w·x3/3·b3 + 2·w·u·x/b ik weet niet of deze klopt, maar door alles uit te werken is het in ieder geval wel een heel stuk makkelijker geworden, bedankt alvast! Silvio Student hbo - vrijdag 14 november 2008
Silvio Student hbo - vrijdag 14 november 2008
Het valt me nu pas op dat er twee 2x/b staat Maar de winst door 2x/b=y te stellen is miniem. Laten we het toch eens doen als oefening: 2x/b = y (2/b)dx = dy = Ú (2w/b)(s (2x/b)^4 + t (2x/b)^2 + u) dx = Ú (2w/b)(s y^4 + t y^2 + u) (b/2) dy = w(sy^5/5 + ty^3/3 + uy) + C = w(s(2x/b)^5/5 + t(2x/b)^3/3 + u(2x/b)) + C helemaal in overeenstemming met wat je hierboven had gevonden. vrijdag 14 november 2008
vrijdag 14 november 2008