Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Tangens berekenen

Voor hoek a is het volgende gegeven: 0 $<$ a $<$ ( $\pi$ /2) en cos(a) = 1/10 $\sqrt{}$ 2. Hiermee is te berekenen dat tan(a) gelijk is aan...

A. 7
B. 7 $\sqrt{}$ 2
C. 7 $\sqrt{}$ 3
D. 10
E. 10 $\sqrt{}$ 2
F. 10 $\sqrt{}$ 3

Hoe pak ik dit aan? ik weet dat hoek a ergens tussen 0 en 90 graden is. hoe bereken ik hieruit dan de tangens?

Jes
Student universiteit - donderdag 2 november 2023

Antwoord

Hallo Jes,

Teken een rechthoekige driehoek ABC met lengte schuine zijde = 1 en lengte aanliggende rechthoekszijde van hoek A = 1/10 $\sqrt{}$ 10. Bereken dan met Pythagoras de overstaande rechthoekszijde van hoek A. Je berekent dan tan(hoek A) door de overstaande zijde de delen door de aanliggende zijde.

GHvD
donderdag 2 november 2023

©2001-2025 WisFaq