Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 97571 

Re: Grenzen na substitutie

Hartelijk dank!

Ik zou dus ook de grenzen van 3$\pi$ tot 2$\pi$ kunnen laten lopen omdat deze functie zich volledig boven de x-as bevindt?

KS
Student universiteit - zaterdag 11 februari 2023

Antwoord

Dat kan, maar wat bedoel je met "deze functie"? De cosinus is op dat interval zowel negatief als positief. Verder is $\sqrt{1-\cos^2t}$ wel overal positief, en op jouw gekozen interval gelijk aan $\sqrt{\sin^2t}$. Dat is $\sin t$ of $-\sin t$, maar welke op $[2\pi,3\pi]$?

kphart
zaterdag 11 februari 2023

 Re: Re: Grenzen na substitutie 

©2001-2024 WisFaq