Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 97179 

Re: Het herschrijven van een algebraïsche vergelijking

Bedankt voor deze reactie

Ik heb mezelf alleen niet duidelijk genoeg uitgedrukt want ik bedoelde dat ik een vergelijking zoek als $\alpha $ =
Dus ik moet de hele boel omgooien
Alleen dat lukt niet omdat ik een tweetal keer te maken heb met deze $\alpha $

Weet u toevallig ook hoe ik dit moet doen?

Bedankt alvast voor de moeite

Klaas
Student hbo - dinsdag 26 juli 2022

Antwoord

Ik ben bang dat ik nog niet helemaal helder heb wat precies de bedoeling is. Kan je de opgave/opdracht in z'n geheel 's opsturen? Je kunt ook een plaatje/foto opsturen als je een vraag stelt.

Ik heb op dit moment weinig tot te voegen aan de eerder gegeven antwoorden.

Naschrift
Bij nader inzien, denk ik, dat je $\alpha$ wil uitdrukken in $x$. Dat is nog een idee, maar dat gaat, denk ik, niet lukken. Transcendente vergelijkingen zijn meestal niet exact oplosbaar. Je zal de oplossingen dan moeten benaderen.

WvR
dinsdag 26 juli 2022

©2001-2024 WisFaq