\require{AMSmath} Het herschrijven van een algebraïsche vergelijking Goedemiddag,Ik ben bezig met een automatisering van een berekening voor een schoolopdracht en ik kom er niet uitIk heb onderstaande berekening- ($\pi$×r2 )×x=($\pi$×r2×α/360)-(r2×sin〖α/2〗 )Ik wil deze formule uitdrukken in $\alpha $Weet iemand hoe dit moet?Bedankt alvast Klaas Student hbo - maandag 25 juli 2022 Antwoord Zo te zien ben je al aardig op weg:$\eqalign{ & \pi \times x = \left( {\pi \times \frac{\alpha }{{360}}} \right) - \left( {\sin \frac{\alpha }{2}} \right) \cr & \pi \times x = \pi \times \frac{\alpha }{{360}} - \sin \left( {\frac{\alpha }{2}} \right) \cr & x = \frac{{\pi \times \frac{\alpha }{{360}} - \sin \frac{\alpha }{2}}}{\pi } \cr & x = \frac{\alpha }{{360}} - \frac{{\sin \frac{\alpha }{2}}}{\pi } \cr}$Lukt dat zo? WvR maandag 25 juli 2022 Re: Het herschrijven van een algebraïsche vergelijking ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Goedemiddag,Ik ben bezig met een automatisering van een berekening voor een schoolopdracht en ik kom er niet uitIk heb onderstaande berekening- ($\pi$×r2 )×x=($\pi$×r2×α/360)-(r2×sin〖α/2〗 )Ik wil deze formule uitdrukken in $\alpha $Weet iemand hoe dit moet?Bedankt alvast Klaas Student hbo - maandag 25 juli 2022
Goedemiddag,Ik ben bezig met een automatisering van een berekening voor een schoolopdracht en ik kom er niet uitIk heb onderstaande berekening- ($\pi$×r2 )×x=($\pi$×r2×α/360)-(r2×sin〖α/2〗 )Ik wil deze formule uitdrukken in $\alpha $Weet iemand hoe dit moet?Bedankt alvast
Klaas Student hbo - maandag 25 juli 2022
Zo te zien ben je al aardig op weg:$\eqalign{ & \pi \times x = \left( {\pi \times \frac{\alpha }{{360}}} \right) - \left( {\sin \frac{\alpha }{2}} \right) \cr & \pi \times x = \pi \times \frac{\alpha }{{360}} - \sin \left( {\frac{\alpha }{2}} \right) \cr & x = \frac{{\pi \times \frac{\alpha }{{360}} - \sin \frac{\alpha }{2}}}{\pi } \cr & x = \frac{\alpha }{{360}} - \frac{{\sin \frac{\alpha }{2}}}{\pi } \cr}$Lukt dat zo? WvR maandag 25 juli 2022
WvR maandag 25 juli 2022
©2001-2024 WisFaq