\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 93007 Re: Opstellen vergelijking Beste, ik snap het tot en met de a bereken. Hier zit ik vast en ik kom uit op -0.00875. Volgens mij klopt dit niet. Zou je meer uitleg kunnen geven? Nore 2de graad ASO - zondag 5 december 2021 Antwoord Dat is prima!$\eqalign{ & y = ax(x - 30) \cr & 1,75 = a \cdot 10 \cdot (10 - 30) \cr & 1,75 = a \cdot 10 \cdot ( - 20) \cr & 1,75 = a \cdot - 200 \cr & a = \frac{{1,75}}{{ - 200}} = - \frac{7}{{800}}{\text{ = }} - {\text{0}}{\text{,00875}} \cr} $Dus de formule kan je schrijven als:$y = - 0,00875x\left( {x - 30} \right)$of ook:$\eqalign{y = - \frac{7}{{800}}x\left( {x - 30} \right)}$Maar dat maakt verder weinig uit in dit geval. Goed gedaan! WvR zondag 5 december 2021 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Beste, ik snap het tot en met de a bereken. Hier zit ik vast en ik kom uit op -0.00875. Volgens mij klopt dit niet. Zou je meer uitleg kunnen geven? Nore 2de graad ASO - zondag 5 december 2021
Nore 2de graad ASO - zondag 5 december 2021
Dat is prima!$\eqalign{ & y = ax(x - 30) \cr & 1,75 = a \cdot 10 \cdot (10 - 30) \cr & 1,75 = a \cdot 10 \cdot ( - 20) \cr & 1,75 = a \cdot - 200 \cr & a = \frac{{1,75}}{{ - 200}} = - \frac{7}{{800}}{\text{ = }} - {\text{0}}{\text{,00875}} \cr} $Dus de formule kan je schrijven als:$y = - 0,00875x\left( {x - 30} \right)$of ook:$\eqalign{y = - \frac{7}{{800}}x\left( {x - 30} \right)}$Maar dat maakt verder weinig uit in dit geval. Goed gedaan! WvR zondag 5 december 2021
WvR zondag 5 december 2021
©2001-2024 WisFaq