\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 92335 Re: Trapeziumregel Vanwaar komt u aan 25? En ik denk ik moet deze vraag met rekenachine oplossen.Zal u aub nog uitleg geven? F 3de graad ASO - zondag 13 juni 2021 Antwoord Op het 1e interval van 0 naar 4 minuten neemt de snelheid tot van 0 naar 50 km/uur. Dat is gemiddeld 25 km/uur.Op het 2e interval, van 4 naar 8 minuten, heb je (bijvoorbeeld) te maken met een beginsnelheid van 50 km/u en een eindsnelheid van 70 km/u.Dat is een trapezium. De oppervlakte is $\eqalign{60 \cdot \frac{4}{{60}} = 4km }$.Met de GR kan je uiteindelijk dan wel een lijstje maken en alle oppervlaktes optellen. Hier zie je zo'n lijstje in Excel: WvR zondag 13 juni 2021 Re: Re: Trapeziumregel Re: Re: Trapeziumregel ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Vanwaar komt u aan 25? En ik denk ik moet deze vraag met rekenachine oplossen.Zal u aub nog uitleg geven? F 3de graad ASO - zondag 13 juni 2021
F 3de graad ASO - zondag 13 juni 2021
Op het 1e interval van 0 naar 4 minuten neemt de snelheid tot van 0 naar 50 km/uur. Dat is gemiddeld 25 km/uur.Op het 2e interval, van 4 naar 8 minuten, heb je (bijvoorbeeld) te maken met een beginsnelheid van 50 km/u en een eindsnelheid van 70 km/u.Dat is een trapezium. De oppervlakte is $\eqalign{60 \cdot \frac{4}{{60}} = 4km }$.Met de GR kan je uiteindelijk dan wel een lijstje maken en alle oppervlaktes optellen. Hier zie je zo'n lijstje in Excel: WvR zondag 13 juni 2021
WvR zondag 13 juni 2021
©2001-2024 WisFaq