Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 92066 

Re: Pariteit

Dus bij p1 check je positie 1 = 0001 , positie 3 = 0011, positie 5 = 0101 enz alle binair eindigt (dus op 20 = 1.
Bij p2 hebben alle posities (2,3,6,7 etc) in kolom 21 een waarde 1.
Bij p4 heeft kolom 22 een waarde 1 voor alle posities (4-7, 12-15 etc).
Vraag: wat kan ik hiermee om het codewoord te controleren.

jan
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - woensdag 28 april 2021

Antwoord

Misschien moet je dan Hamming codes maar eens lezen.
Met name de stukjes: "Hamming codes" en "voorbeeld'.
(Of natuurlijk de informatie die je hebt gekregen maar eens doornemen.)

hk
woensdag 28 april 2021

©2001-2024 WisFaq