Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 91839 

Re: Vraagstuk eersteordebenadering

Beste
Ik vind het een beetje moeilijk om de juiste getallen in te vullen.
Ik weet dat g 9.81 is.
Ik weet dat gamma gelijk is aan 30 graden en dus pi/6 radialen.
Maar hoe haal ik die v er dan uit en waarom is delta v gelijk aan v?

Jade
Student universiteit België - maandag 29 maart 2021

Antwoord

Nogmaals, $v$ kan onbekend blijven want je moet laten zien dat $\Delta v$ ongeveer $-1\%$ van $v$ is (er is niet gezegd dat $\Delta v=v$, alleen dat $\Delta v$ in $v$ uit te drukken is).

Haal ook nog $2v$ buiten de haakjes:
$$\frac{2v}g(\sin2\theta\cdot\Delta v + v\cos2\theta\cdot\Delta\theta)
$$Als $\Delta S=0$ dan moet het gedeelte binnen de haakjes gelijk aan $0$ zijn. Met $\theta=\frac\pi6$ weet je toch wel wat $\sin2\theta$ en $\cos2\theta$ zijn?

kphart
maandag 29 maart 2021

©2001-2025 WisFaq