Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Determinanten

Hallo,

A is een reguliere 3 x 3 matrix met detA = 2

Bepaal de determinant van de adjunct van A
Bepaal de determinant van de symmetrische matrix A.AT

Maar ik weet niet hoe ik hieraan moet beginnen, alvast bedankt

RIk ve
3de graad ASO - zondag 28 maart 2021

Antwoord

Kijk naar de stellingen over determinanten die je gehad hebt: $\det A=\det A^T$, $\det(AB)=\det A\cdot\det B$, en de inverse van $A$ is de adjunct van $A$ gedeeld door het getal $\det A$.
Die regels kun je gebruiken voor de antwoorden.

kphart
zondag 28 maart 2021

 Re: Determinanten 

©2001-2024 WisFaq