Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 91416 

Re: Re: Logistisch groei

dankjewel. een vraag wat erop volgt is na hoeveel maanden er 80% van de voorraad uitverkocht is en hoeveel iPads er na 8 weken zijn verkocht.

ik heb eerst 80% uitgerekend en dat was dus 24 en daarmee heb ik het geprobeerd en ik kom 8 maanden uit voor het eerste gedeelte. Voor de 8 weken kom ik 25 miljoen uit, kloppen deze cijfers? Er staat nergens een oplossing dus ik dacht om zeker te zijn vraag ik het eens.

chelse
Student Hoger Onderwijs België - donderdag 21 januari 2021

Antwoord

Let even op want de oorspronkelijke gegevens zijn in maanden En nu vraag je 8 weken dus? Als dat de opgave is dan moet je werken met 1,87 maanden!

Indien het 8 maanden moet zijn komt er inderdaad ongeveer 25 miljoen uit.

Na hoeveel maanden kom je nu uit op 80% van 30 miljoen dus 24 miljoen? Die uitkomst zal net wat lager dan 8 zijn.

A(t) = 30 / (1 + 14 · 0,59t ) = 24
Dus 1,25 = 1 + 14 · 0,59t
Dwz 0,01786 = 0,59t

Oplossen met logaritme levert t = 7,63 maanden. Ik zou het niet afronden naar 8 maanden

Met vriendelijke groet
JaDeX

jadex
vrijdag 22 januari 2021

©2001-2024 WisFaq