Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 91409 

Re: Logistisch groei

is de formule van een logistische vergelijking niet y = M / 1+ce^-kMt ?
ik kom uit op een vergelijking van y = 30/1+14e^-0,01759371553.30.t ?

chelse
Student Hoger Onderwijs België - donderdag 21 januari 2021

Antwoord

Moeilijk, moeilijk, moeilijk met die e macht. Maar jouw formule is wel goed dus.

Laat nou die e-0,01759371553.30 precies uitkomen op 0,58989... En dat heb ik dus afgerond naar 0,59t. We hebben het dus over hetzelfde.

Overigens heb je die e helemaal niet nodig als grondtal van de macht. Ik werk met de algemene formule A(t) = G / (1 + B·gt) Hiermee voorkom ik de extra moeite om die c te berekenen, maar ook verdere berekeningen worden bij jou wel gecompliceerder. Als ik met mijn formule een t waarde moet uitrekenen dan is dat even een logaritme gebruiken maar dit is ook zo gedaan.

Met vriendelijke groet
JaDeX

jadex
donderdag 21 januari 2021

 Re: Re: Logistisch groei 

©2001-2024 WisFaq