Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 91304 

Re: Re: Vector berekenen

dankjewel, hoe moet ik V2 nu berekenen? ik neem aan op dezelfde manier maar nu moet MV = 0,5V zijn, ik vind dit lastig door die 0,5.

melike
Student universiteit België - woensdag 13 januari 2021

Antwoord

Op precies dezelfde manier: stel $v_2=\binom{c}{d}$ en stel de vergelijking(en) op:
$$\begin{array}{rcl}
0{,}7c+0{,}2d&=&0{,}5c\\
0{,}3c+0{,}8d&=&0{,}5d
\end{array}
$$Je houdt weer één rij over met, bijvoorbeeld, $d$ vrij te kiezen.

kphart
woensdag 13 januari 2021

 Re: Re: Re: Vector berekenen 

©2001-2024 WisFaq