Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 91297 

Re: Vector berekenen

Hoe kom ik aan V1? Ik heb het geprobeerd te berekenen maar ik heb het fout. Ik heb er een plaatje bijgestuurd.

melike
Student universiteit België - dinsdag 12 januari 2021

Antwoord

Je was dichtbij: de rij $[1\,-\frac23\,|\,0]$ staat voor $a-\frac23b=0$, dus $b$ is vrij te kiezen en elke vector
$$\binom{\frac23b}{b}
$$is een oplossing. Als je wilt dat $a+b=1$ moet je $b$ dus zo kiezen dat $\frac23b+b=1$.

kphart
dinsdag 12 januari 2021

 Re: Re: Vector berekenen 

©2001-2024 WisFaq