\require{AMSmath} Berekenen van een matrix Gegeven: bereken A5(-3,-1). de matrix:A (1 -9) (-1 1)Hoe bereken ik hier A5, want (-3,-1) is geen eigenvector met eigenwaarde van matrix A?Alvast bedankt voor de hulp! Jade L Student universiteit België - donderdag 10 december 2020 Antwoord Je notatie is ietwat onduidelijk.Ik denk dat je dit bedoelt?$\left(\begin{matrix}1 & -9 \\-1 & 1\end{matrix}\right)^5 \cdot \left(\begin{matrix}-3 \\ -1\end{matrix}\right)$Ik zou als volgt te werk gaan: zoek de eigenvectoren en -waarden van $A$. Bereken de vijfde macht van $A$. Vermenigvuldig die met de vector. js2 donderdag 10 december 2020 Re: Berekenen van een matrix ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Gegeven: bereken A5(-3,-1). de matrix:A (1 -9) (-1 1)Hoe bereken ik hier A5, want (-3,-1) is geen eigenvector met eigenwaarde van matrix A?Alvast bedankt voor de hulp! Jade L Student universiteit België - donderdag 10 december 2020
A (1 -9) (-1 1)
Jade L Student universiteit België - donderdag 10 december 2020
Je notatie is ietwat onduidelijk.Ik denk dat je dit bedoelt?$\left(\begin{matrix}1 & -9 \\-1 & 1\end{matrix}\right)^5 \cdot \left(\begin{matrix}-3 \\ -1\end{matrix}\right)$Ik zou als volgt te werk gaan: zoek de eigenvectoren en -waarden van $A$. Bereken de vijfde macht van $A$. Vermenigvuldig die met de vector. js2 donderdag 10 december 2020
js2 donderdag 10 december 2020
©2001-2024 WisFaq