\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 90800 Re: Bepaal a en b zodat de functies continu zijn Ja, ik snap hoe je aan $a$ bent gekomen! maar hoe reken ik nu van onderaf uit? Ik raak in de war door de ln2 dat in de opgave staat. Melike Student universiteit België - dinsdag 27 oktober 2020 Antwoord Volgens mij kom je bij $x\gt0$ van bovenaf. Je gebruikt daarbij de standaardlimiet:$\begin{array}{l} \mathop {\lim }\limits_{x \downarrow 0} x\ln ^2 (x) + 1 \\ \left[\kern-0.15em\left[ {\mathop {\lim }\limits_{x \downarrow 0} \left( {x^n \cdot \ln x} \right) = 0} \right]\kern-0.15em\right] \\ \mathop {\lim }\limits_{x \downarrow 0} x\ln ^2 (x) + 1 = \\ \mathop {\lim }\limits_{x \downarrow 0} \left( {x^{0,5} \ln (x)} \right){}^2 + 1 = 1 \\ \end{array}$Bedoel je dat?Naschrift$\begin{array}{l} \mathop {\lim }\limits_{x \uparrow 0} f(x) = f(x) = \mathop {\lim }\limits_{x \downarrow 0} f(x) \\ \mathop {\lim }\limits_{x \uparrow 0} a \cdot \frac{{\left( {3x^2 - x} \right)^2 }}{{(x - 1)(x + 1) + 1}} = f(x) = \mathop {\lim }\limits_{x \downarrow 0} x\ln ^2 (x) + 1 \\ \end{array}$ WvR dinsdag 27 oktober 2020 Re: Re: Bepaal a en b zodat de functies continu zijn Re: Re: Bepaal a en b zodat de functies continu zijn ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ja, ik snap hoe je aan $a$ bent gekomen! maar hoe reken ik nu van onderaf uit? Ik raak in de war door de ln2 dat in de opgave staat. Melike Student universiteit België - dinsdag 27 oktober 2020
Melike Student universiteit België - dinsdag 27 oktober 2020
Volgens mij kom je bij $x\gt0$ van bovenaf. Je gebruikt daarbij de standaardlimiet:$\begin{array}{l} \mathop {\lim }\limits_{x \downarrow 0} x\ln ^2 (x) + 1 \\ \left[\kern-0.15em\left[ {\mathop {\lim }\limits_{x \downarrow 0} \left( {x^n \cdot \ln x} \right) = 0} \right]\kern-0.15em\right] \\ \mathop {\lim }\limits_{x \downarrow 0} x\ln ^2 (x) + 1 = \\ \mathop {\lim }\limits_{x \downarrow 0} \left( {x^{0,5} \ln (x)} \right){}^2 + 1 = 1 \\ \end{array}$Bedoel je dat?Naschrift$\begin{array}{l} \mathop {\lim }\limits_{x \uparrow 0} f(x) = f(x) = \mathop {\lim }\limits_{x \downarrow 0} f(x) \\ \mathop {\lim }\limits_{x \uparrow 0} a \cdot \frac{{\left( {3x^2 - x} \right)^2 }}{{(x - 1)(x + 1) + 1}} = f(x) = \mathop {\lim }\limits_{x \downarrow 0} x\ln ^2 (x) + 1 \\ \end{array}$ WvR dinsdag 27 oktober 2020
WvR dinsdag 27 oktober 2020
©2001-2024 WisFaq