\require{AMSmath} Bepaal a en b zodat de functies continu zijn hallo, ik heb een opgave:f(x) = a (3x2-x)2/(x-1)(x+1)+1 als x$<$0f(x) = b als x=0f(x) = x·ln2x + 1 als x$>$0.Wanneer x=0 moet je de limiet bepalen om a te zoeken maar ik weet niet hoe ik a kan vinden als je de limiet van onderaf gaat bepalen. Melike Student universiteit België - dinsdag 27 oktober 2020 Antwoord Er geldt:$\eqalign{ & \mathop {\lim }\limits_{x \uparrow 0} a \cdot {{\left( {3x^2 - x} \right)^2 } \over {(x - 1)(x + 1) + 1}} = \cr & \mathop {\lim }\limits_{x \uparrow 0} a \cdot {{\left( {x\left( {3x - 1} \right)} \right)^2 } \over {x^2 }} = \cr & \mathop {\lim }\limits_{x \uparrow 0} a \cdot {{x^2 \cdot \left( {3x - 1} \right)^2 } \over {x^2 }} = \cr & \mathop {\lim }\limits_{x \uparrow 0} a \cdot \left( {3x - 1} \right)^2 = a \cr}$Ben je er dan uit? WvR dinsdag 27 oktober 2020 Re: Bepaal a en b zodat de functies continu zijn ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
hallo, ik heb een opgave:f(x) = a (3x2-x)2/(x-1)(x+1)+1 als x$<$0f(x) = b als x=0f(x) = x·ln2x + 1 als x$>$0.Wanneer x=0 moet je de limiet bepalen om a te zoeken maar ik weet niet hoe ik a kan vinden als je de limiet van onderaf gaat bepalen. Melike Student universiteit België - dinsdag 27 oktober 2020
Melike Student universiteit België - dinsdag 27 oktober 2020
Er geldt:$\eqalign{ & \mathop {\lim }\limits_{x \uparrow 0} a \cdot {{\left( {3x^2 - x} \right)^2 } \over {(x - 1)(x + 1) + 1}} = \cr & \mathop {\lim }\limits_{x \uparrow 0} a \cdot {{\left( {x\left( {3x - 1} \right)} \right)^2 } \over {x^2 }} = \cr & \mathop {\lim }\limits_{x \uparrow 0} a \cdot {{x^2 \cdot \left( {3x - 1} \right)^2 } \over {x^2 }} = \cr & \mathop {\lim }\limits_{x \uparrow 0} a \cdot \left( {3x - 1} \right)^2 = a \cr}$Ben je er dan uit? WvR dinsdag 27 oktober 2020
WvR dinsdag 27 oktober 2020
©2001-2024 WisFaq