\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 90767 Re: Differentiëren Uhm,Ik denkt dat ik het helemaal niet goed heb gedaan. Ik heb er een foto bij gestuurd. De uitkomst moet f'(x)=(2ln(x)+2)/x zijn Melike Student universiteit België - vrijdag 23 oktober 2020 Antwoord Bijna goed. Ik krijg dit:$\eqalign{ & f(x) = \ln ^2 (x) + \ln (x^2 ) \cr & f(x) = (\ln (x))^2 + 2 \cdot \ln (x) \cr & f'(x) = 2\ln (x) \cdot \frac{1}{x} + 2 \cdot \frac{1}{x} \cr & f'(x) = \frac{{2\ln (x)}}{x} + \frac{2}{x} \cr & f(x) = \frac{{2\ln (x) + 2}}{x} \cr}$Op de laatste stap na had jij dat ook. Je laatste stap is fout. Je kunt bij de laatste stap alles onder één noemer zetten en de noemer is $x$. WvR vrijdag 23 oktober 2020 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Uhm,Ik denkt dat ik het helemaal niet goed heb gedaan. Ik heb er een foto bij gestuurd. De uitkomst moet f'(x)=(2ln(x)+2)/x zijn Melike Student universiteit België - vrijdag 23 oktober 2020
Melike Student universiteit België - vrijdag 23 oktober 2020
Bijna goed. Ik krijg dit:$\eqalign{ & f(x) = \ln ^2 (x) + \ln (x^2 ) \cr & f(x) = (\ln (x))^2 + 2 \cdot \ln (x) \cr & f'(x) = 2\ln (x) \cdot \frac{1}{x} + 2 \cdot \frac{1}{x} \cr & f'(x) = \frac{{2\ln (x)}}{x} + \frac{2}{x} \cr & f(x) = \frac{{2\ln (x) + 2}}{x} \cr}$Op de laatste stap na had jij dat ook. Je laatste stap is fout. Je kunt bij de laatste stap alles onder één noemer zetten en de noemer is $x$. WvR vrijdag 23 oktober 2020
WvR vrijdag 23 oktober 2020
©2001-2024 WisFaq